Beste reistijd voor Corsica

Stad Corsica

Door de ligging in het noordelijke Middellandse Zeegebied heeft Corsica een mediterraan klimaat met droge, warme tot hete zomers en relatief milde en natte winters aan de kust. De hogere bergen in het binnenland behoren echter tot de alpiene klimaatzone en zijn vaak tot ver in het voorjaar met sneeuw bedekt. Op Corsica heeft elk seizoen zijn eigen kenmerkende charme – welk seizoen de beste tijd is om te reizen hangt vooral af van wat voor soort vakantie u op het mediterrane eiland wilt doorbrengen.

Lente op Corsica

Tussen maart en mei verandert de bloeiende maquis het eiland in een paradijs van kleuren en geuren. Hoewel het in maart nog behoorlijk koel en regenachtig kan zijn, zijn de temperaturen in april en vooral in mei al aangenaam en zijn regenbuien vrij zeldzaam. De lente op Corsica is bijzonder geschikt voor reizigers die de talrijke bezienswaardigheden van het eiland willen ontdekken en natuurlijk is de lente de ideale tijd voor een wandelvakantie op Corsica.

Afhankelijk van de sneeuwcondities zijn bergtochten naar de hoger gelegen gebieden, die voorheen mogelijk met sneeuw bedekt waren, mogelijk vanaf half mei, maar uiterlijk in juni. Terwijl de watertemperatuur pas eind mei 18°C ​​bereikt, is juni al ideaal voor een combinatie van wandel- en zwemvakanties. Er is nog voldoende ruimte op de stranden en het water is al aangenaam warm.

Accommodatie is in deze tijd ook gemakkelijk te vinden, vakantieappartementen en hotels zijn nog overal beschikbaar tegen redelijke prijzen.

Zomer op Corsica

De zomermaanden juli en augustus zijn het hoogseizoen voor een vakantie op Corsica. Op dit moment is er een absoluut hoogseizoen voor alle gezins-, bad- en strandvakantiegangers. De temperaturen lopen op tot boven de 30°C, de temperatuur van het zeewater bereikt in augustus meer dan 25°C en regen komt in de vorm van korte onweersbuien in de bergen. Vanwege de felle zon zijn bergtochten in deze periode niet aan te raden, maar alle water- en watersportliefhebbers komen aan hun trekken. Vooral in augustus kunnen de stranden druk worden, dus accommodatie moet zeker vroeg worden gereserveerd voor het hoogseizoen.

Herfst op Corsica

Naast de lente is de vroege herfst ook een ideale reistijd voor Corsica. De haast naar stranden en accommodatie is voorbij, de zee heeft de hitte van de zomer gered en is lang aangenaam warm om te zwemmen. Voor wandelaars breekt een prachtige tijd aan – de zonnestralen nemen af ​​en wandelen is gemakkelijker, en de paden zijn zeker sneeuwvrij, in tegenstelling tot in het voorjaar. De bezienswaardigheden van het eiland kunnen ook in de herfst worden verkend als de temperaturen aangenaam zijn, en de talrijke kastanjebossen nodigen reizigers met hun late herfstkleurenspel uit om te ontspannen. Trouwens, de vakantieappartementen en hotels zijn beschikbaar tegen veel lagere prijzen dan in het hoogseizoen.

Winter op Corsica

De winter op Corsica heeft ook zijn charmes – hoewel de meeste accommodaties aan de kust gesloten zijn, keert de rust terug en is het eiland in deze tijd weer eigendom van de lokale bevolking. De charmante Corsicaanse bergen zijn bedekt met sneeuw en van december tot februari kun je ook skiën op Corsica. Vooral sneeuwschoenwandelen en skitochten zijn populair. Tijdens de kerstperiode zijn de steden en dorpen rijkelijk versierd, en deze keer is een insidertip voor een iets andere vakantie Corsica, vooral voor insiders van Corsica.

Beste reistijd voor Corsica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven