Rits repareren

Ritsen

Het maakt niet uit of het de ritssluiting van je favoriete spijkerbroek is of een leren jas die nog in perfecte staat is, met een beetje zorg en goede hantering is dit sluitsysteem niet alleen duurzaam, maar ook zeer robuust. U kunt zelf veel doen om ervoor te zorgen dat u lang van uw kleding kunt genieten. Eenvoudige huismiddeltjes en handige tips zorgen ervoor dat de ritsreparatie slaagt

Redenen voor trage ritsen zijn simpel

Als u uw rits moet repareren, kunnen er verschillende redenen zijn. Enerzijds is het duidelijk dat dit sluitsysteem natuurlijk onderhevig is aan normale slijtage. Het is dus geen wonder dat, na veel dragen van je favoriete jas of broek, de tanden van de rits verbogen zijn. U kunt passende voorzorgsmaatregelen nemen door ervoor te zorgen dat u bij het sluiten nooit te veel druk uitoefent. Als de rits plat en recht loopt, is er ook minder kans dat de haken vast komen te zitten of verbogen. Dit geldt met name voor handtassen of rugzakken die tot de rand gevuld zijn. Hier is het logisch als je gewoon een deel van de inhoud eruit haalt en ervoor zorgt dat de rits weer gemakkelijk kan schuiven.

Huismiddeltjes

Om je kledingstuk of accessoire met rits lang te kunnen bewaren, moet je ook letten op de juiste verzorging. Je kunt de rits insmeren met grafiet. Dit glijmiddel, dat in potloden zit, bevat een natuurlijk vet en zorgt ervoor dat de slider weer makkelijk over de gehele lengte van de rits geleid kan worden. Een ander alternatief is het WD-40 multifunctioneel product dat veel mensen al in hun huishoudarsenaal hebben. Breng gewoon een beetje WD-40 aan op een doek en haal het over de tanden van de rits. Het smeermiddel in het product moet ervoor zorgen dat het soepel loopt en er ook voor zorgt.

Reparatie

Als je rits niet meer goed opent of sluit, kan het zijn dat de individuele tanden beschadigd zijn. Eenvoudige methoden kunnen hierbij helpen bij het repareren van een rits, bijvoorbeeld door de aanslag op de tanden voorzichtig te verwijderen. Na verloop van tijd en bij veelvuldig gebruik of dragen kan een grote verscheidenheid aan stoffen zich ophopen op de rits. Deze verwijder je eenvoudig met een mengsel van zeep en water, dat je krachtig roert tot het gaat schuimen. De rits moet dan weer probleemloos kunnen worden bediend. Een andere makkelijke manier om een ​​rits te repareren is door de tanden weer in de juiste of rechte stand te zetten. Dit gaat heel gemakkelijk met behulp van een pincet of een kleine punttang.

Zoek met dit gereedschap de gebogen tand en buig deze voorzichtig in de juiste richting. Als er tanden ontbreken, hangt het ervan af waar dit is. Het repareren van de ritssluiting is eenvoudig omdat u de schuifregelaar eenvoudig naar beneden duwt voordat u een platte schroevendraaier gebruikt om de rij tanden terug in de schuif te duwen. De tanden moeten dan goed in elkaar haken voordat je de rits omhoog schuift. Vervolgens duw je de hanger naar beneden zodat hij haakt en de slider op zijn plaats blijft.

Rits repareren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven